Another one that won't start!!

Go down

Another one that won't start!!

Post  marshie on Sat Aug 01 2015, 15:05

Hi all, help needed please, i have a 03 plate thundercat that i bought a couple of months ago, 6000 miles, has been superb up to now, yesterday i went for a short blast of around 80 miles and the bike was great, when i got home put it into the garage, connected up to optimiser, today went to go out again and it wont start, turns over and backfired, just found it wierd that yesterday it was perfect, any ideas please?
avatar
marshie
1Bronze
1Bronze

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 6
Hobbies : bikes
Registration date : 2015-08-01


Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  weasley on Sat Aug 01 2015, 15:35

Check the battery terminals for tightness?
avatar
weasley
Admin2
Admin2

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 1449
Hobbies : Yes
Humour : Yes
Registration date : 2008-11-07


Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  marshie on Sat Aug 01 2015, 15:41

Thanks Weasley, checked battery terminals and all ok, have not had time to do much today, am going to investigate further tomorrow, just seemed strange for something to go wrong whilst sat overnight.
avatar
marshie
1Bronze
1Bronze

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 6
Hobbies : bikes
Registration date : 2015-08-01


Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  Catnapper on Sat Aug 01 2015, 17:48

Batteries can just give up the ghost aswell. Check voltage. 
Or is it turning over and not firing up??
avatar
Catnapper
6Silver
6Silver

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 353
Hobbies : Motoring, DIY
Humour : Lacking, Grumpy Old Man
Registration date : 2015-02-09


Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  marshie on Sat Aug 01 2015, 18:28

battery is kept on optimiser whenever bike is parked up, yeah it is turning over and backfires now and again, will check for spark in morning, electrics are my worst nightmare lol.
avatar
marshie
1Bronze
1Bronze

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 6
Hobbies : bikes
Registration date : 2015-08-01


Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  Wooster on Sat Aug 01 2015, 23:04

At a guess, I'd check the HT leads.

The weather is all over the place at the moment with large shifts in temp and humidity, so there's a decent chance that condensation could be the problem.
avatar
Wooster
Mod3
Mod3

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 1811
Registration date : 2011-06-03


http://www.woostyandkeas.com/forum/index.php

Back to top Go down

Re: Another one that won't start!!

Post  marshie on Fri Aug 07 2015, 20:56

Problem found, took generator cover off and found that the pulser coil had come loose, one screw was loose and the other out altogether, on closer inspection it looks like either the coil or screw has damaged the generator wires were they go into the back of the generator, the pulser coil has also got a chunk out of it, so new generator and pulser coil on order and back on the road, thanks.
avatar
marshie
1Bronze
1Bronze

Male Status :
Online
Offline

Number of posts : 6
Hobbies : bikes
Registration date : 2015-08-01


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum